Advies

Als het niet structureel goed lijkt te komen, als mensen tegen elkaar in plaats van met elkaar werken, dan heet dat vaak cultuur. Ja, dat is cultuur hè?! Cultuur lijkt dan iets ongrijpbaars en iedereen weet dat een cultuurveranderingsproces zeker vijf jaar duurt.

Wat maakt dat scholen na een goede analyse en advies de weg omhoog weten te pakken?Hoe kan het dan dat de resultaten van sommige scholen in een paar jaar tijd zo sterk verbeteren?              

DENK denkt niet in onoverwinbare cultuur. DENK ziet patronen en helpt u het breekijzer te vinden deze te doorbreken. Na een zorgvuldige analyse biedt DENK u bruikbaar advies waarmee u, al dan niet met DENK op de achtergrond, verder kunt bouwen aan een prettig leefklimaat en uitstekende resultaten in uw organisatie.

Leerlingenraad in positie: klik op de links bovenin beeld voor meer informatie.

Doorbreek Patronen Met DENK

Kernkwaliteiten als basis!

Met veel warmte kijk ik terug op de "geboorte en ontwikkeling" van de vernieuwende deelschool QUEST op het Roland Holst College te Hilversum.

Hier heb ik de basis voor succesvolle verandering ontdekt en beschreven in een artikel over kernkwaliteitenontwikkeling.

Adviseur Leren Verbeteren

Samen met een aantal andere collegae ben ik adviseur Leren Verbeteren van de VO-Raad. Als u leiding geeft aan een school die de inspectie als (zeer) zwak beoordeeld heeft, heeft u recht op gratis ondersteuning. Zie blz. 12+13 uit het VO-magazine voor meer informatie.


Amstelveen College

Het grootste deel van de week ben ik de trotse rector-bestuurder van het Amstelveen College. De afwisseling met het werk dat ik doe voor DENK, maakt dat ik zowel voor de school als voor DENK van grotere toegevoegde waarde ben. Het maakt ook dat ik weet waar schoolleiders in de dagelijkse praktijk tegen aanlopen. Daar blijkt u wat aan te hebben!